Welcome to POLO

Onze wijnen

Voor het produceren van onze wijn telen we 5 verschillende rassen. Er is gekozen om nieuwere rassen aan te planten die minder gevoelig zijn voor schimmelziektes. Souvignier Gris, Johanniter, Solaris, Cabernet Cantor en Cabernet Cortis klinken u waarschijnlijk niet bekend in de oren. Door deze rassen te kiezen moeten we minder gebruik maken van gewasbeschermingsmiddelen en kunnen we een milieuvriendelijkere wijn maken.

In de wijnmakerij krijgt de wijn de nodige tijd. Door de trage fermentatie en het natuurlijke klaringsproces heeft de wijn alle kansen om aroma’s en volle smaakt te ontwikkelen. Ook de zuren worden hierdoor mooi gebalanceerd.

Blancaflor 2022


Wijnfles
Solaris & Johanniter
Fruitige witte wijn met een neus van peer en pruim. In het aroma is perzik, kruisbes, meloen en een beetje aardbei te vinden. Deze wijn leent zich perfect bij lichtere gerechten zoals salades, vis, schaal en schelpdieren.
13% vol. 75cl

Gris 2022


Wijnfles
Souvignier Gris & Solaris
Deze kruidige wijn heeft een harsig en grassig karakter. Er is witte peper in terug te vinden maar ook citrus en wit fruit. De wijn heeft een volle krachtige afdronk, geschikt bij de wat sterkere kazen, vette vis en wit vlees.
13,9% vol. 75 cl

Rosé Alt 2022


Wijnfles
Cabernet Cantor, Cabernet Cortis & Solaris
Frisse droge rosé met de geur en aroma’s van zoete kers, snoepjes, framboos, amandel en een vleugje cassis. In de afdronk komen er wat kruidige tonen naar voor. Een volle fruitige rosé met gebalanceerde zuren. Geschikt als aperitief maar ook bij gevogelte of er gewoon van genieten in de zon.
12,6% vol. 75 cl

Lobo 2022


Wijnfles
Johanniter & Solaris
Kruidige oranjewijn met een verlengde maceratie op de schil. Langs de kruidigheid is er ook een vleug van citrus terug te vinden zoals sinaasappel afgetopt met een beetje honing. Deze kruidige wijn staat er nog steeds langs een wat steviger gerecht van de grill.
12,7% vol. 75 cl

Alt Goud Cuvee


Wijnfles
Mousserende wijn Brut
Frisheid en complexiteit, de perfecte schuimwijn als aperitief. Deze mousserende wijn heeft 12 maanden rijping op fles gekregen. Een perfecte schuimwijn als aperitief of bij feestelijkheden. Ook heerlijk bij een lichte maaltijd of een maaltijd met zachte kazen.
12,8% vol. 75 cl