Welcome to POLO

Onze ciders

Cider is gemaakt uit een blend van verschillende appelsoorten die in Haspengouw geteeld worden.
Wij gebruiken appels die uit hoogstamboomgaarden komen.
Een appel van een hoogstam draagt meer aroma en de diversiteit van rassen is groter.
Hoogstam bomen geven ook meer biodiversiteit in ons landschap wat de natuur ten goede komt.

Wij maken momenteel 4 verschillende ciders die wij presenteren in een handige 33cl fles of een feestelijke 75cl fles.
Al onze ciders krijgen een 2e gisting op fles.

Tasty Hops


Wijnfles
De hops cider heeft dry hopping gekregen met Cascade hop en ontleent zijn citrus aroma dan ook van deze hop. Deze cider is droog, fruitig en fris zuur wat ook iets meer geaccentueerd wordt door het aroma van de hop.
Voor deze cider is er ook hop aangeplant in de wijngaard.
6,3% vol. 33 cl

Hoeselts goud


Wijnfles
Appelschuimwijn Brut
Onze 3e cider zonder toevoegingen is geproduceerd met de méthode traditionelle. Deze cider in een 75cl fles is het ideale aperitief. Door zijn lage alcoholgehalte van 7,7% kan hij ook gebruikt worden als alternatief voor een schuimwijn. In de geur en smak komen de appels naar voor waarbij zijn fruitigheid opvalt.
7,7% vol. 75cl

Tasty KRIEK


Wijnfles
Kriekcider is de 2e telg in ons assortiment van ciders. De krieken hebben eerst een pulpgisting gekregen waarna het samengevoegd wordt met de cider. Het is een lichte fruitige cider met het aroma van de krieken.
6,7% vol. 33cl


Hoeselts rosé


Wijnfles
Appelschuimwijn Brut
De 4e cider is een Rosé cider ook geproduceerd met de méthode traditionelle. De kleur heeft hij te danken aan de maceratie op druivenschillen die ook een groot deel van het aroma bepalen. Hij heeft een iets hoger alcohol gehalte dan zijn witte variant. Beschikbaar in het voorjaar van 2024.
8,2 vol. 75clCocktails
&
cider

Cider is ook een ideaal drankje om een heerlijke zomerse cocktail mee te maken. Wie kan er nu niet genieten van een lekkere cocktail in de zon. Wat dacht u van een kriek mojito, hops gin of een smaakvolle cocktail van cider en aperol. Het is allemaal mogelijk. Om onze cider cocktails te ontdekken bent u van harte welkom.

Tasty Red Mojito


Wijnfles

De Tasty Red Mojito is een variant op de gewone mojito door er een krieken cider in te gebruiken. Op deze manier krijgen we een fruitige mojito met een super feestelijke kleur die gewoon roept om gedronken te worden.

- Neem enkele blaadjes munt en 2 schijfjes limoen. Doe deze samen met 1cl suikersiroop en 2 cl bruine rum in een cocktailglas. Plet de munt en limoen zodat alle smaken vrij komen. Doe 1 schep crushed ijs in het glas. Vul het geheel aan met Tasty Kriek cider en werk af met een takje munt en een schijfje limoen. Doe rond het rietje nog een kersen snoepje (Haribo) als een extraatje.

Tasty Hugo


Wijnfles

Vlierbloesem kondigt in de late lente de zomer aan. Deze bloemen zijn overheerlijk in een siroop om hier een limonade van te maken. Maar ook in een cider heven ze een verbluffend effect. Een simpele cocktail om heerlijk van weg te dromen in de zon.

- Doe enkele blokjes ijs in een glas en schenk hierover 2 cl vlierbloesem siroop. Voeg een takje munt en een schijfje citroen toe in het glas. Vul aan met Tasty Hops cider. Schik een schijfje citroen op de rand van het glas.

Tasty Mojito


Wijnfles

De wel bekende mojito is een verfrissende cocktail. In deze klassieker zijn we cider gaan gebruiken i.p.v. standaard bruiswater. Op deze manier krijgt deze cocktail een verfrissende appel smaak mee.

- Neem enkele blaadjes munt en 2 schijfjes limoen. Doe deze samen met 1cl suikersiroop en 2 cl bruine rum in een cocktailglas. Plet de munt en limoen zodat alle smaken vrij komen. Doe 1 schep crushed ijs in het glas. Vul het geheel aan met Hops cider en werk af met een takje munt en een schijfje limoen.

Tasty Gin


Wijnfles

Gin is een heel bekende bij veel cocktail liefhebbers. Gecombineerd met cider i.p.v. tonic is dit een heerlijke zomerse cocktail.

- Doe enkele ijsblokjes in een glas. Schenk hierover 2 cl gin naar keuze over. Voeg hier enkele bolletjes zwarte peper en jeneverbes aan toe samen met enkele stukjes citroen zeste. Vul het geheel op met Hoeselts Goud cider.